Çarşamba, Ağustos 06, 2008

Olaylara objektif bakmak

Başörtülülerin yaşadığı ve aşağılanıp hor görüldüğü, haklarının elinden alındığı bir hayat var ve siz bu hayata duyarlı ve objektif bakabiliyor musunuz?

Müslüman kimliğini ön plana çıkaranlara duyarlı ve objektif yaklaşabiliyor musunuz?

Toplumun belli bir kesimine (%47 lik kesimine) belli bir azınlık tarafından durmadan hakaret yağdırılıyor.. Bu hakaretler yağmur gibi yağarken hakaretlere maruz kalan ve sesini çıkarmayan bu kesimin hayatına duyarlı ve objektif bakabiliyor musunuz?

Bir parti düşünün ki, %47 oy alıyor ve bazı densizler haddini bilmezler çıkıp diyor ki bu partiye oy verenler pijamasını giyip göbeğini kaşıyanlardır. Siz bu tür çirkin yakıştırmalara maruz kalanlara duyarlı ve objektif bakabiliyor musunuz?

Müslüman kimliğini ön plana çıkaranların ve başörtülü olanların PKK dan daha büyük bir tehlike olarak görüldüğü bu hayata duyarlı ve objektif bakabiliyor musunuz? Peki bunları saygı ve şükranla ananlara ne kadar duyarlı ve objektifsiniz?

Üniversitelerde açık açık siyaset yapanları, pankart açanları, PKK ve diğer örgütlerin propagandasını yapanları görmezden gelip uydurma yorumlarla başörtülüleri, en temel haklarından mahrum etmek isteyenlere karşı ne kadar duyarlı ve objektifsiniz?

Başını örten ve dinini yaşamak isteyen insanlara örümcek kafalı diyecek kadar alçalanlara karşı ne kadar duyarlı ve objektifsiniz?

Başımdaki örtüyü gamalı haça benzetecek kadar, sıkmabaş diyecek kadar küçülen, adileşen bu insanlara nasıl bakıyorsunuz?
Sizce içindeki kinini dışarıya bu kadar adice dışa vuran insanlar hayata ne kadar duyarlı ve objektif?

İkiyüzlülüğü, din sömürüsünü, yalan dolanı kendine meslek edinmiş insanlara nasıl bakıyorsunuz?

Baskı yapan sizler, baskı altında olan bizleriz. Kendinizi baskı altında olan bizlerin yerine koyarak bunlara objektif cevap verebiliyorsanız siz iyi bir fotoğrafçısınız. Yoksa siz de diğerleri gibi kendinizi kandırıyorsunuz demektir...

Hiç yorum yok: